NA24.no

Ap-topper tause om fattiggave

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Verken Martin Kolberg eller Bjarne Håkon Hanssen vil uttale seg om at søkkrike Porsgrunn nekter å gi julegave til kommunens fattige.

Ap-toppene sto høyt på barrikadene i valgkampen med fagre løfter om kamp mot fattigdom. Men etter ett år med regjeringsmakt vil verken partisekretær Martin Kolberg (Ap) eller arbeids- og inkluderingminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) si hva de mener om at Ap i Porsgrunn kommune i Telemark har stemt ned hele to forslag om å gi et ekstra løft til kommunens fattige.

- Martin Kolberg sier at han ikke har peiling på saken, og at noen andre må kommentere den, sier Kolbergs pressesjef Eva Amble Larsen til Nettavisen.

- Departementet vil ikke gå inn i saken i Porsgrunn kommune. De mener det må være opp til kommunestyret å avgjøre saken, sier informasjonsrådgiver Martin Fredheim i arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Men Nettavisen vil gjerne spørre hvorfor Ap i valgkampen lover å avskaffe fattigdom, og så ikke gjør noe med det i praktisk politikk?

- Vi vil ikke overstyre Porsgrunn kommune. Så langt vi kan se har kommunen fulgt retningslinjene fra departementet. Det hadde blitt noe annet hvis kommunen ikke fulgte retningslinjene, sier Fredheim.

- Men Nettavisen vil spørre den politiske ledelsen i departementet om retningslinjene for sosialhjelp er gode nok?

- Dessverre, de vil ikke kommentere retningslinjene, sier Fredheim etter at han har sjekket saken hos sine sjefer for andre gang.

- Blander meg ikke inn
Heller ikke Gunn Olsen, som er valgt stortingsrepresentant for Ap fra Telemark, og som sitter i helse- og omsorgskomiteen, vil utale seg om saken.

- Jeg har et prinsipp om at jeg ikke blander meg opp i lokalpolitikernes arbeidsområde. Ellers så ville fått veldig mye å gjøre, for å si det slik. Dette tilhører lokaldemokratiet, sier Olsen til Nettavisen.

Svært skuffet
Lene Nenseth, som er uavhengig representant, og som la fram de to forslagene er veldig skuffet over resultatet.

- Jeg synes det er veldig trist. Ordføreren sier at sosialhjelpmottakerne har mulighet til å søke om støtte. Men dette gjelder personer som har vært sosialhjelpmottaker i minimum tre måneder, ikke alle er klar over at de kan søke, beløpet er veldig lite, og det er ikke gitt at alle får, sier Nenseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere