NA24.no

Ap vil ha 600 millioner til barnehageløft


Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.
Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen. (Foto: Stortinget)
Arbeiderpartiet setter av 600 millioner kroner i alternativt budsjett til en egen barnehagepakke. Halve summen brukes til å reversere forslaget om økt makspris.

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke maksprisen for en barnehageplass med 110 kroner per måned til 2.910 kroner fra 1. januar 2018.

– Regjeringen gjør det dyrere å ha barn i barnehage. Det er kun de mest privilegerte, nemlig foreldrepar som tjener over en 1 million kroner hver, som kan finansiere den økte barnehageprisen med skattekutt fra regjeringen, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.

Ap støtter lønns- og prisjustering av maksprisen, men setter i sitt alternative budsjett av 300 millioner kroner til å fjerne den foreslåtte økningen. I tillegg setter partiet av 125 millioner kroner til flere pedagoger som ledd i en opptrapping mot 50 prosent barnehagelærere. I dag er andelen barnehagelærere i norske barnehager 41 prosent. De resterende 175 millionene skal brukes til flere barnehageplasser.

– Å gi flere barn plass i barnehage med flere barnehagelærere, uten å øke prisen for foreldrene, er å gi flere barn en god oppvekst, sier Henriksen.

Arbeiderpartiet legger fram sitt alternative budsjett på onsdag.

Les også: Ap frykter mer alvorlig kriminalitet i norske fengsler - vil bevilge 50 millioner ekstra

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere