NA24.no


Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.
Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen. (Foto: Stortinget)

Ap vil ha 600 millioner til barnehageløft

Arbeiderpartiet setter av 600 millioner kroner i alternativt budsjett til en egen barnehagepakke. Halve summen brukes til å reversere forslaget om økt makspris.

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke maksprisen for en barnehageplass med 110 kroner per måned til 2.910 kroner fra 1. januar 2018.

– Regjeringen gjør det dyrere å ha barn i barnehage. Det er kun de mest privilegerte, nemlig foreldrepar som tjener over en 1 million kroner hver, som kan finansiere den økte barnehageprisen med skattekutt fra regjeringen, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.

Ap støtter lønns- og prisjustering av maksprisen, men setter i sitt alternative budsjett av 300 millioner kroner til å fjerne den foreslåtte økningen. I tillegg setter partiet av 125 millioner kroner til flere pedagoger som ledd i en opptrapping mot 50 prosent barnehagelærere. I dag er andelen barnehagelærere i norske barnehager 41 prosent. De resterende 175 millionene skal brukes til flere barnehageplasser.

– Å gi flere barn plass i barnehage med flere barnehagelærere, uten å øke prisen for foreldrene, er å gi flere barn en god oppvekst, sier Henriksen.

Arbeiderpartiet legger fram sitt alternative budsjett på onsdag.

Les også: Ap frykter mer alvorlig kriminalitet i norske fengsler - vil bevilge 50 millioner ekstra

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere