NA24.no

AP SNUR: Ap-leder Jonas Gahr Støre røper at partiet har snudd om moms for digitale nyhetsmedier.
AP SNUR: Ap-leder Jonas Gahr Støre røper at partiet har snudd om moms for digitale nyhetsmedier. Foto: Tommy H. S. Brakstad ((Nettavisen))

Ap vil ha fullt momsfritak på nett

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet går inn for fullt momsfritak for digitale nyhetsmedier, men krever til gjengjeld at mediebedriftene viser moderasjon med lønninger og utbytte.

Ap har til nå slått et slag for 25 prosent moms på salg av digitale nyhetstjenester. Helomvendingen forklares slik av Ap-leder Jonas Gahr Støre:

– Vi har studert dette nøye. Vi mener dagens ordning med 0 prosent moms på papir og 25 prosent digitalt ikke er bærekraftig. Det å møtes på midtveien, med en lik lav sats, innebærer en økning av papirmomsen. Vi anser det ikke som en farbar vei å legge moms på det skrevne ord nå. Med en klar avgrensning og presisering vil Ap derfor åpne for null moms både på papir og nett, sier Støre til Dagens Næringsliv.

I bytte krever Ap at mediebedriftene viser moderasjon i lønnsnivå og utbytter. Støre holder dessuten døren åpen for at det kan bli aktuelt å vurdere om det skal innføres avgift på digitale nyhetsmedier igjen senere, slik at «fellesskapet kan hente inntekter fra denne sektoren».

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere