NA24.no

Ap vil ha TV-lisens på husstanden din

– En lisens som følger husstander vil sikre NRK stabile inntekter, sier Arild Grande (Ap)
– En lisens som følger husstander vil sikre NRK stabile inntekter, sier Arild Grande (Ap) (Arbeiderpartiet (Ap))
Sist oppdatert:
Ap vil endre reglene slik at NRK-lisensen følger husstander i stedet for TV-apparater. Dette er en finansieringsmodell som blant annet er innført i Tyskland.

- En lisens som følger husstander vil sikre NRK stabile inntekter, sier Arild Grande (Ap) til Klassekampen.

Denne uken ble Arbeiderpartiets mediepolitiske utvalg enige om en ny mediepolitikk for TV og allmennkringkasting.

- Alt tyder på at NRK-lisensen fortsatt har bred aksept i befolkningen. Men selv om det fungerer godt i dagens medielandskap, må vi ta inn over oss at den teknologiske utviklingen utfordrer lisensen i fremtiden, sier Grande, som leder Aps mediepolitiske utvalg på Stortinget.

Den største utfordringen er utbredelsen av smarttelefoner og nettbrett, noe som er i ferd med å revolusjonere nordmenns TV-vaner. Men mobiler og nettbrett har ikke vært pålagt kringkastingsavgift, selv om NRK formelt har hatt mulighet til det. Ifølge NRKs årsrapport for 2013 går kanalen trolig glipp av inntil en halv milliard kroner i året på grunn nordmenn som har tv, men likevel ikke betaler lisens.

- En ny finansiering av NRK må sikre allmennkringkasterens uavhengighet. Samtidig må den være robust og oppleves som rettferdig, sier Arild Grande.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere