*Nettavisen* Økonomi.

Ap ville utrede flyseteavgift - nå refser de regjeringen for flyseteavgift

FÅR KRITIKK: Arbeiderpartiets Trond Giske kritiserer regjeringens flypassasjeravgift, tross Ap-vedtak i fjor om å utrede dette. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

Trine Skei Grande: - Dette er politikere fullstendig uten ryggrad.

25.05.16 22:48

I fjor ville Ap utrede flyseteavgiften. Nå refser Ap-nestleder Trond Giske regjeringen for «å finne på avgifter i siste budsjettinnspurt».

Tirsdag, etter nyheten om at flyplass-styret ved Moss lufthavn ikke ser noen framtid for den sivile flytrafikken, langet Arbeiderpartiets Trond Giske ut mot statsminister Erna Solberg (H).

Les også: Trond Giske ut mot Erna Solbergs Ryanair-refs

- Man behandler ikke næringsaktører med å finne på avgifter i siste budsjettinnspurt, uten noen foregående utredning, uten å analysere konsekvensene og uten å vurdere alternativer. Det er politikk etter innfallsmetoden vi nå ser konsekvensen av, uttalte Giske tirsdag.

Les også: Frp skaper forvirring hos samarbeidspartiene

Han viste til tall fra NHO Luftfart og hevdet 4000-5000 arbeidsplasser står i fare landet rundt om den nye avgiften innføres som planlagt.

Men på Arbeiderpartiets siste landsmøte våren 2015 gikk partiet inn for å utrede en flyseteavgift, skriver Aftenposten i papirutgaven torsdag. Giske sier han ikke ser noen motsetning med det partiet hans sa da og det han sier nå.

- Det som ble foreslått da, er noe helt annet enn den avgiften Regjeringen vil ha. Arbeiderpartiet er ikke mot en klimaavgift, sier Giske til avisa.

Han sier næringslivet vil klare å omstille seg til nye krav, men at de trenger forutsigbarhet.

Giskes retorikk får Venstre-leder Trine Skei Grande til å reagere:

- Dette er politikere fullstendig uten ryggrad, som står for én avgiftspolitikk når landsmøtet deres vedtar idealer, men springer fra det med en gang det blir ubehagelig, sier hun til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag