NA24.no

Åpner 24-timers marijuana-automat

Foto: ETIENNE ANSOTTE
Hvor? I Los Angeles, selvfølgelig.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Byen som var den store pioneren innen drive-thru på fast food-restaurantene har nå kommet opp med ny innovasjon til sine innbyggere, skriver Los Angeles Times.

NA24 - din næringslivsavis

Automatene skal gjøre nytten for pasienter som lider av kroniske smerter, lav appetitt og andre det sies sykdommer marijuana-planten skal være god mot. De skadelidende pasientene kan få sin hamp på det lokale Herbal Nutrition Center, hvor en stor automat vil sende ut «medisinen» døgnet rundt.

Myndighetene skeptiske
- Lett tilgang, lavere priser, sikkerhet og anonymitet, trekker eier og oppfinner Vincent Mehdizadeh frem som de store fordelene med den omdiskuterte automaten.

Amerikanske myndigheter ser dog ikke like lyst på saken.

- Noen eier den, den er på noens eiendom og noen fyller den opp. Med en gang vi finner ut hvor denne befinner seg, skal vi nok ta en titt på saken for å se om det er snakk om noen lovbrudd her, sier agent i DEA, den amerikanske føderale etaten for bekjempelse av ulovlig håndtering av narkotika og legemidler, Jose Marinez til avisen.

Tillatt i California
Minst tre slike automater har nå blitt opprettet i LA. Mehdizadeh skal ha brukt sju måneder på å utvikle og patentere denne armerte, svarte boksen.

California er en av 12 delstater i USA hvor marijuana er lovlig til medisinsk bruk, men all bruk er ulovlig alle andre steder.

Problemet i denne saken, blir kanskje hvordan mister Mehdizadeh skal bedømme hvorvidt innbyggerne på vestkysten har kroniske smerter eller ei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere