Åpner flere søndagsåpne butikker - som de egentlig er imot

Illustrasjonsbilde: Kiwi-butikk.

Illustrasjonsbilde: Kiwi-butikk. Foto: Kiwi

NorgesGruppen og flere andre dagligvarekjeder kjemper mot å ha åpent på søndager, men øker likevel antall søndagsåpne butikker.

26.02.15 06:19

Norges største dagligvarekonsern, NorgesGruppen, jobber mot lovforslaget om søndagsåpne butikker. Til tross for dette er NorgesGruppen den kjeden som i dag har flest søndagsåpne butikker, og samtidig åpner flest nye. Der skriver Finansavisen torsdag.

Ifølge kjedens egen nettside har de 164 søndagsåpne Joker-butikker, 100 søndagsåpne Kiwi-butikker, i tillegg til 48 Nærbutikken-butikker og 15 Spar-butikker.

Totalt har kjeden 327 søndagsåpne butikker i dag. Det er en økning på 42 butikker siden november 2012.

«En eventuell økning er i så fall snakk om noen få som har blitt søndagsåpne på grunn av tilpasninger til marked og konkurransesituasjon lokalt. Det er stor forskjell på dette og en eventuell lovendring med liberalisering. Da vil konsekvensene være at mange hundre butikker må holde søndagsåpne», opplyser kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen overfor Finansavisen.

ICA har i den samme perioden økt antall søndagsåpne butikker fra 22 til 43.

Coop, som også har sagt at de er klart i mot en lovendring, har økt fra 31 til 37 butikker, mens Bunnpris har økt fra 101 til 105 butikker, skriver Finansavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.