NA24.no

Åpner opp for pedofile

(Kripos)
Sist oppdatert:
Ønsker pedofile velkommen på internett.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Dansk webhotell ville ikke ha det svenske nettstedet pedofil.se, som forsvarer voksnes misbruk av barn. Men nå har svenskene fått leie plass hjemme i Sverige, melder DN.se.

NA24 - din næringslivsavis

For få dager siden flyttet siden inn på det svenske webhotellet PRQ. Hotellet drives og deleies av Fredrik Neij og Gottfrid Svartholm Warg, som begge var med å starte fildelingsportalen Pirate Bay.

- De påstår blant annet at barn skal kunne ha frivillige kjærlighetsrelasjoner til voksne, sier Warg til Dagens Nyheter. Likevel tillater PRQ pedofili.se å spre sitt budskap.

Siden mener loven om ytringsfrihet forsvarer innholdet.

Pedofiles hjemmesider
- Det er den vanlige måten å legitimere pedofili på. Man forsøker å gi et forskjønnet bilde av en avskyelig handling. Spørsmålet er om det er lov rent juridisk, sier forfatter og IT-ekspert Lars Ilshammar til avisen.

Redd Barna er heller ikke overrasket over at loven om ytringsfrihet blir brukt i kampen for å spre et pedofilt budskap. De håper å få stengt siden snarest, og at loven vil forby andre lignende sider å operere fritt på internett i fremtiden.

Pedofili.se ble for kort tid siden kastet ut av det danske web-hotellet Surftown, mens svenskene altså velger å ta i mot siden med åpne armer bare dager senere. Nå har også siden blitt utvidet med svenske pedofiles webprofiler knyttet opp mot siden.

- Lyster alle er fylt med
De svenske webhotell-eierne bombarderes med hat-mail fra folk som vil stenge siden. På siden kan vi lese at «det ikke finnes noe feil ved at et barn og en voksen utforsker de lyster som vi alle er fylt med.»

Journalist og ytringsfrihetsekspert Anders R. Olsson har følgende å si om budskapet:

- Generelt er regelen at det ikke skal finnes forbud mot propaganda selv for motbydelige hensikter, sier han til avisen.

Det svenske justisdepartementet kjenner ikke til siden, og de mener dette heller ikke er deres bord. Det er politiet som eventuelt må finne ut om siden er ulovlig dersom det kommer inn en anmeldelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere