*Nettavisen* Økonomi.

Apple-aksjen opp før forventet nylansering

Dette hevdes å være den nye iPhone 6. Foto: Skjermbilde (YouTube.com)

Aksjen til Apple gikk tirsdag opp i forkant av den forventede lanseringen, hvor det spekuleres på at både iPhone6 og en smartklokke vil bli presentert.

Aksjen til det multinasjonale selskapet har hittil steget med 23 prosent i år og har nådd rekordhøyder. Den ligger tirsdag på 99,15 amerikanske dollar, som tilsvarer drøye 600 kroner.

Mange har høye forventninger til arrangementet som er varslet tirsdag i Apples hovedkvarter i Cupertino i California. Det spekuleres på at Apple vil lansere den mye omtalte smartklokken, som i mediene blir kalt iWatch, samt muligens også en ny versjon av smarttelefonen iPhone.

– Apples lansering av iWatch vil være en av de viktigste og mest styrkende for merkevaren på flere år, sier analytiker James McQuivey i Forrester i en rapport.

Kilder i industrien har tidligere sagt til Reuters at Apple har utviklet smartklokken og startet masseproduksjonen i juli i år. Ifølge Reuters kilder vil klokka ha en rektangulær, buet skjerm på 2,5 tommer, berøringsteknologi og mulighet for trådløs lading. Apple har hittil vært ordknappe om den ventede klokkelanseringen.

NB! Nettavisen følger Apples lansering live fra klokken 19.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.