*Nettavisen* Økonomi.

Apple banker tallknuserne

Foto: (Apple)

Selger iPhone og iPad som hakka møkk.

19.01.11 21:32

Apple overrasker positivt til tross for at Steve Jobs nylig tok ut permisjon av hensyn til sin egen helse.

I kvartalsrapporten for første kvartal kan It-giganten vise til en omsetning på 26,7 milliarder dollar, en økning på 71 prosent, og et nettooverskudd på 6 milliarder dollar. Dette tilsvarer 6,43 dollar per aksje. Til sammenligning var de samme resultatene 15,7 milliarder i omsetning, 3,38 milliarder dollar i overskudd og 3,67 dollar per aksje for første kvartal i 2010, skriver Apple i en melding.

Markedet forventet et sterkt resultat fra Apple, 24,4 milliarder dollar i omsetning, likevel overgår selskapet forventningene med 2,3 milliarder dollar i omsetning, eller 9,1 prosent.

Nesten dobling
Selskapet har i løpet av de første kvartalet solgt 4,13 millioner datamaskiner, en salgsøkning på 23 prosent sammenlignet med samme periode i 2010. Men det er antall solgte iPhone som imponerer. I løpet av kvartalet bel solgt 16,24 millioner telefoner. Dette er en prosentmessig økning på 86 prosent fra samme periode i fjor.

I første kvartal ble det solgt 7,33 millioner iPads og 19,45 millioner iPods. Antall solgte iPods har falt med 7 prosent.

Et stort 2011
- Vi har hatt et fenomenalt siste kvartal, med rekordsalg av Mac'er, iPhone og iPad. Endelig er det tenning på alle sylinderne og vi har veldig mye spennende som venter oss i det kommende året, skriver Steve Jobs i en melding.

For andre kvartal venter markedet av Apple skal omsette for 20,9 milliarder. Og at overskuddet skal tilsvare 4,47 dollar per aksje. Men Apples egne forventninger er enda litt høyere.

– Vi er kjempefornøyde med tingenes tilstand. Apple omsetter for 26,7 milliarder dollar i løpet av første kvartal. Vi forventer at andre kvartal ska bli enda bedre. Vi ser for oss et overskudd på 22 milliarder dollar, dette tilsvarer 4,9 dollar per aksje, skriver Peter Oppneheimer, Apples finansdirektør, i den samme meldingen.

Aksjen falt 2,25 prosent i ordinær handel tirsdag, men steg 1,25 prosent til 344,90 dollar i utvidet handel etter resultatfremleggelsen. De siste tolv månedene er Apple-aksjen er opp 65 prosent.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag