NA24.no

Apple har fått gigantbot

Foto: ROBERT GALBRAITH (Scanpix)
Sist oppdatert:
Funnet skyldig i å ha brukt patentert teknologi i Ipad og Iphone.

Apple har fått en bot på 3,2 milliarder kroner for å ha misbrukt patentert teknologi som andre hadde rettighetene til.

En amerikansk jury i Texas har funnet IT-produsenten skyldig i å ha krenket tre patenter tilhørende selskapet Mirror Worlds, skriver business.dk.

Juryen har dømt Apple til å betale 208,5 millioner dollar i erstatning for hvert av de tre patentene. Mirror World er stiftet og eid av David Gelernter, professor i Computerscience ved Yale university. Det er også han som har anlagt sak mot Apple for å ha krenket fire patenter. Det fjerde patentet kunne juryen imidlertidig ikke finne bevis for at Apple hadde krenket.

Hyppig brukt
De tre Apple-produktene er Cover flow som gjør det mulig å bla igjennom musikkalbum som om det var en kortstokk, Time Machine som automatisk foretar sikkerhetskopiering og Spotlight som er en søkefunksjon på harddisken.

Apple mener at patentene ikke er gyldige og at de derfor ikke har krenket noen. Apple uttaler at patentene er blitt solgt og at en eventuell bot skal avspeile markedsverdien. Salget av patentene skal ha gitt Mirror World i underkant av fem millioner dollar, skriver business.dk.

Les flere saker på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere