NA24.no

(Nettavisen)

Apple har gitt opplysninger om norske iTunes-brukere

Sist oppdatert:
Norske myndigheter har seks ganger bedt Apple om å utlevere personopplysninger, ifølge statistikk som Apple kunngjorde onsdag.

Det er første gang Apple offentliggjør en oversikt over forespørsler selskapet har fått fra myndighetene i en rekke land om å dele brukerinformasjon, skriver Aftenposten ifølge NTB.

Norske myndigheter har bedt Apple om innsyn seks ganger. Apple ga etter for forespørslene to ganger, men sa nei til de fire andre forespørslene.

Forespørsler om innsyn dreier seg i hovedsak om å få utlevert navn og adresse til eiere av iTunes- eller iCloud-kontoer. Apple opplyser at det er ytterst få tilfeller der selskapet har blitt bedt om å utlevere bilder eller epost.

Totalt er det snakk om innsyn i mellom 2.000 og 3.000 brukerkontoer som er lagret hos Apple. Blant disse er mellom 1.000 og 2.000 forespørsler foretatt av amerikanske myndigheter i første halvår i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere