NA24.no

Apple knuser Google

Sist oppdatert:
Hvis du trodde at forretningsmodellene for Apples lesebrett ikke var tilstede må du tenke på nytt.

Apples lesebrett ipad har vært så suksessfullt at den internasjonale lanseringen har blitt utsatt. Det er foreløpig usikkert når lesebrettet kommer til Norge, men vil komme til Storbritannia den 28.mai. Samme dag lanseres lesebrettet i Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania og Sveits.

I juli vil landene Østerrike, Belgia, Hong Kong, Irland, Luxembourg, Mexico, Nederland, New Zealand og Singapore få muligheten til å kjøpe lesebrettet som allerede har solgt over en million eksemplarer i USA.

Sannsynligvis betyr det at en norsk utgave ikke kommer før sent på høsten.

Samtidig har tallene for nedlastninger og kjøp på lesebrettet blitt mer og mer offentliggjort. Rundt tolv millioner applikasjoner har blitt lastet ned på de forskjellige lesebrettene, og rundt 1,5 millioner bøker har også blitt solgt.

Den store suksessen er det likevel Apple selv som står bak. Deres kontorapplikasjon «iwork» har allerede solgt for over 3 millioner dollar på en måned. En analyse gjort av Business Insider tilsier en årlig omsetning på denne applikasjonen alene på 40 millioner dollar for Apple.

Sammenlignet med Ipaden alene er det ikke mye, samme magasin melder nemlig om at inntekten for Apple i det første kvartalet med salg av lesebrettet er noe høyere:

Business Insider: Apple on track For $1 billion of Ipad Revenue in its first quarter

Samtidig er det slik at Google tjener omtrent 50 millioner dollar årlig på alle sine kontorapplikasjoner over hele verden. Noe som betyr at med den internasjonale lanseringen av Ipad nært forestående vil Apple ha knust Google på under fire måneder.

Til sakens opplysning bør det muligens nevne at Microsoft årlig har et noe større overskudd på sine Officepakker årlig, så det er et lite stykke opp til nummer en.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere