*Nettavisen* Økonomi.

Apple med iPod-nyheter

Apples Steve Jobs kom tirsdag med siste iPod-nytt, lanserte de første Intel-baserte Macintosh-maskinene, og meldte om kanonsterke salgstall.

10.01.06 21:38

(NA24): Steve Jobs holder tirsdag kveld norsk tid åpningstalen på messen MacWorld i San Francisco. Han har vanligvis brukt denne anledningen til å komme med nyheter, så også i dag.

For det første lanserte han et nytt iPod-produkt, en kombinert fjernkontroll og radio. iPod Radio Remote kan fjernstyre en iPod som ligger i en lomme eller en veske, samtidig som den inneholder en FM-radio.

Prisen i USA er satt til 49 dollar, rundt 325 kroner, ifølge en melding fra Apple.

Intel-Mac
Dessuten lanserte Jobs, som ventet, de første Intel-baserte Macintosh-maskinene. De første iMac-modellene med Intel-prosessorer skal på markedet allerede i dag, og de skal være dobbelt så raske som sine forløpere, ifølge Apple. Prisen i USA blir fra 1.299 dollar.

Apple annonserte siste sommer at selskapet ville bytte ut de tidligere Motorola/IBM-baserte prosessorene i Macintosh, med Intel-prosessorer, som også sitter i de fleste andre PC-er.

I løpet av 2006 vil flere Intel-basert Mac-modeller komme på markedet, ifølge selskapet.

I talen sitt lanserte Jobs også en bærbar Intel-basert maskin, MacBook Pro, som skal komme på markedet i februar. Her skal prisen bli fra 1.999 dollar, og ytelsen skal være fire ganger den man har fått fra PowerBook G4, ifølge Apple.

Knallsterkt salg
I tillegg til dette, og andre produktnyheter, benyttet Jobs anledningen til å fortelle om en sterkt salg av iPod i det siste kvartalet, som omfatter julehandelen.

Apple solgte 14 millioner iPod-spillere i kvartalet. Det er en voldsom økning fra 4,6 millioner enheter samme kvartal året før.

Totalt omsatte Apple for 5,7 milliarder dollar, ifølge Jobs. Det er mye høyere enn Apples anslag fra oktober på 4,7 milliarder, og enda mye høyere enn 3,7 milliarder dollar, som var omsetningen det samme kvartalet året før.

Jobs meldte også om salg av 1,25 millioner Macintosh-PCer, samt kraftig økning i salget gjennom Apples egne butikker, en ny satsning fra selskapet. Året før ga kvartalet et salg på 1,05 millioner Macintosh-maskiner.

Kraftig kursoppgang
Apples aksjekurs har steget kraftig mens talen har pågått, og er nå opp rundt 7 prosent til 81 dollar, tidenes høyeste kurs for Apple-aksjen.

Apple-aksjen har vært en av de sterkeste på det amerikanske aksjemarkedet de siste årene. Kursen er tidoblet de siste tre årene, i takt med salget av iPod - og utviklingen i omdømmet til Steve Jobs, som tidligere ble ansett som en visjonær, men kranglete type.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.