*Nettavisen* Økonomi.

Apple mest verdt i verden

Selv om Apple-sjef Steve Jobs prøver å holde kortene (og brettene) tett til brystet, lekker stadig nye opplysninger ut om Ipad 2.

Et eple i hånden er bedre enn olje på fingrene.

Apple endte gårsdagen på et aksjekurs på 374 dollar, mens Exxon endte på 71,64. Det betyr at rett før børsen stengte i USA i går var Apple verdens mest verdifulle selskap. Fra et relativt høyt nivå for tre måneder siden har Exxon falt med 15 prosent, mens Apple har økt med 7 prosent.

Selv etter børsens nedgang i USA de siste dagene er Apple på samme nivå som selskapet var på midt i juli.

Det hele regnes på det som kalles market cap i USA, altså den totale verdien av aksjer i markedet. Da børsen stengte så var den totale verdien av Exxon 348,3 milliarder dollar, mens Apple lå på 346,7 milliarder dollar. En time før var Apple klart foran (336 mot 331).

Ser man bak aksjekursene, som er markedets forventning på fremtidig inntekt så viser tallene fra 2010 at Apple hadde totale inntekter på 65,2 milliarder dollar, mens deres overskudd var på 14 milliarder (21,5 prosent). Apple har 49 000 ansatte.

Exxon på sin side hadde 383 221 milliarder dollar i inntekter, og et overskudd på 30,4 milliarder. Selskapet har 83 600 ansatte.

Du kan følge aksjekursen her for Apple

Du kan følge aksjekursen til Exxon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.