*Nettavisen* Økonomi.

Apple nekter å bøye seg

Foto: (Ill.foto)

Apple er langt fra enige med Forbrukerombudet, og vil fortsette å låse musikk kjøpt på nettbutikken iTunes til iPod.

02.08.06 20:35

For to måneder siden fortalte TV2 Nyhetene at Forbrukerombudet var lei av at den amerikanske datagiganten Apple koblet musikkspilleren iPod til musikkbutikken iTunes.

Musikk kjøpt på iTunes kan bare spilles av på Appels egen musikkavspiller - og ikke andre mp3-spillere: Urimelig mente ombudet - og fikk støtte fra kulturminister Trond Giske.

Nå har Forbrukerombudet fått svar fra datagiganten: iTunes vil endre enkelte vilkår for å komme ombudet i møte - men musikken skal fortsatt bare kunne spilles på Appels musikkavspiller. Det mener Forbrukerombudet er uakseptabelt.

- iTunes er uenig med vår vurdering, så de kommer ikke til å endre på dette slik det så ut i det svaret de har gitt, sier Bente Øverli, som er seksjonssjef i Forbrukerombudet til TV 2 Nyhetene.

Det norske forbrukerombudet har også saken for svenske- og danske forbrukermyndigheter. Til uken skal de møte sine skandinaviske kollegaer for å diskutere neste trekk.

- Vi kommer ikke til å gi oss, vi mener dette er et veldig viktig forbrukerspørsmål og den produktlåsingen de har mener vi er urimelig, sier Øverli.

Ombudet mener det å låse musikken til ett bestemt merke på spilleren - er et problem som angår svært mange.

- De fleste har en mobiltelefon som kan ta mange låter, men all den musikken jeg har kjøpt via iTunes kan jeg ikke høre på via mobiltelefonen, sier hun.

Les en sladdet versjon av brevet her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.