*Nettavisen* Økonomi.

Apple-opptur på USA-børsene

Mens resultatsesongen ruller videre ligger det an til en forsiktig start på Wall Street onsdag, før sentralbankens rentebeslutning. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Wall Street venter på nye rentesignaler.

28.10.15 14:46

Mens resultatsesongen ruller videre lå det an til en forsiktig start på Wall Street onsdag, før sentralbankens rentebeslutning.

I åpningshandelen er Dow Jones opp 0,28 prosent, S&P 500 stiger 0,13 prosent og Nasdaq er ned 0,1 prosent.

I går etter børs leverte Apple kvartalsresultater. Teknologigiganten kan vise til solid fremgang og belønnes med en oppgang på 2,8 prosent.

Slår forventningene
I det regnskapsmessige fjerde kvartal fikk Apple et nettoresultat på 11,12 milliarder dollar av inntekter på 51,5 milliarder dollar. Det er opp fra henholdsvis 8,47 og 42,12 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Per aksje havnet resultatet på 1,96 dollar, mens analytikerne i en undersøkelse fra Thomson Reuters ventet et lavere resultat på 1,88 dollar per aksje, skriver The Wall Street Journal.

I løpet av dagen slipper 44 selskaper i S&P 500-indeksen resultater, ifølge Bloomberg. Analytikerne venter at selskapenes resultater samlet sett vil falle med 6,1 prosent i tredje kvartal.

- Ingen venter endring
Den amerikanske sentralbanken avslutter i dag rentemøtet og beslutningen kommer i kveld norsk tid. Blant økonomene er forventet at Federal Reserve vil la renten bli liggende nær null, der den har vært siden finanskrisen.

- Siden dette er et møte uten forhåndsannonsert pressekonferanse, venter ingen noen renteendring nå. Men alle vil se ivrig etter signaler om hvorvidt vi kan vente heving i desember eller neste år - vi heller i retning av det siste, skriver Handelsbanken i en morgenrapport.

Oljeprisen stiger
I andre regioner er børsene i Frankfurt, Paris og London opp mellom 0,3 og 0,5 prosent.

I oljemarkedet stiger prisene, med den amerikanske lettoljen (WTI) opp 0,8 prosent til 43,6 dollar per fat, før den ukentlige amerikanske oljelagerstatistikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.