NA24.no

Apple saksøker Samsung

Sist oppdatert:
- Det er ingen tilfeldighet at de siste produktseriene fra Samsung er til forveksling like iPhone og iPad.

Apple Inc. har saksøkt Samsung Electronics Co for det Apple påstår er direkte kopiering av deres produkter. Apple hevder Samsungs Galaxy-produkter er for like deres egne iPhone og iPad, Skriver Bloomberg.

Mer konkret er det brukergrensesnittet og brukervennligheten Apple mener Samsung har kopiert. Altså bruken av forskjellig antall fingre ved berøring av skjermen i tillegg til farger og form på produktene.

Ifølge Bloomberg mener Apple at Samsung har utviklet Galaxy-produktene ene og alene for å kopiere Apples ideer.

Søksmålet fra Apple gjør at det er duket for juridisk konflikt mellom de to største produsentene av smartphones og tablets.

Til tross for at Apple er avhengig av Samsung for å levere spesialtilpassede elementer til iPad, hadde Steve Jobs ingen betenkeligheter med å insinuere at Samsung ville legge seg i selen for å lage kopier av Apples produkter. Uttalelsen skal ha kommet i forbindelse med lanseringen av iPad 2.

Les også: Utsolgt før den kom i butikken

Direkte kopiering
- Apple har rett til å beskytte sine interesser, sier Steve Dowling I Apple Inc. til Bloomberg.

Som fortsetter: - det er ingen tilfeldighet at de siste produktseriene fra Samsung er til forveksling like iPhone og iPad. Alt fra produktets design, bruker grensesnitt, til og med innpakningen har Samsung kopiert. Så graverende direkte kopiering er ikke riktig og vi, Apple har rett til å beskytte våre interesser når andre stjeler ideene våre, sier han.

Samsung på sin side har et annet syn på saken og forholder seg avventende inntil de har fått oversikt over sakens fulle utstrekning.

Titus Kim, talsperson for Samsung i Sør-Korea, sier til Bloomberg:

- Samsungs utvikling av teknologier og videreutvikling av andre involverte porteføljer er del av det som ligger til grunn for Samsungs suksess.

Og understreker at: - Samsung vil håndtere søksmålet gjennom de nødvendige juridiske kanaler. Og på den måten beskytte det Samsung ser på som våre rettigheter og interesser.

Apple mot Google
Apple og Google kjemper om å inneha den største markedsandelen I markedet for smartphones og lesebrett. Ifølge tall fra et amerikansk analyse byrå, IDC, har Googles Android operativsystem inntil videre en andel av markedet tilsvarende 39,5 prosent. Mens Apples IOS per nå har en markedsandel på 15,7 prosent. Samtidig som iPad står for over 67 prosent av alle solgte leserbrett på verdensbasis.

Scrolling, Zooming og antall fingre
I søksmålet har Apple tatt til ordet for at Samsung har kopiert syv av patentene som er tatt i forbindelse med iPhone og iPad. Blant disse syv er bruken av antall fingre på skjermen og deres bevegelser som scrolling og zooming i tillegg til tre patenter når det kommer til den fysiske utformingen av produktene.

Apple mener også at Samsung har kopiert applikasjon-ikonene på skjermen og at innpakningen, det vil si, emballasjen produktene blir pakket i er kopiert.

- Istedenfor å utvikle egne ideer og teknologi, så har Samsung valgt å slavisk kopiere Apples innovative teknologi, brukergrensesnitt og elegante emballasje, heter det i søksmålet som ble levert 15 april.

Dette søksmålet føyer seg inn i en lang rekke av søksmål de forskjellige teknologigigantene har gående mot hverandre i kampen om markedsandelene i et teknologimarked som forandrer seg raskere enn det de fleste i de forskjellige konsernledelsene rekker å si søksmål.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere