*Nettavisen* Økonomi.

Apple snart like stort som Microsoft

Foto: (Getty Images)

iPhone og iPad har sendt epleselskapet til himmels.

25.05.10 09:26

Steve Jobs kan ikke bare le hele veien til teknologiske seminarer, han bør humre omtrent like mye på veien til banken. På under ett år har Apple gått fra å ha en verdi på rundt halvparten av Microsoft til å være omtrent like store.

Markedsverdien snart lik
Det er Business Insider som kan melde at markedsverdien på Apple er på 228 milliarder dollar. Det er kun 5 milliarder bak Microsoft. I løpet av to måneder har Microsofts verdi sunket med 20 milliarder, mens Apples verdi har økt med 26 milliarder.

Anbefalt av Morgan Stanley
På mandag sendte Morgan Stanley ut en sterk kjøpsanbefaling på Apple-aksjer, og mente at aksjekursen kunne komme til å ligge på mellom 310 og 400 dollar. Det betyr en fortsatt oppgang på rundt 25 prosent fra dagens kur.

Kursen ved utgangen mandag var på 246 dollar. Katy Huberty hos Morgan Stanley uttalte følgende om Apple:

- Investorer fortsetter å undervurdere Apples framtidige mulige vekst.

Jobs med nyheter den 7.juni
Den syvende juni vil Steve Jobs presentere nyheter fra selskapet på deres årlige utviklerkonferanse. De fleste mener at en av tingene han vil komme til å annonsere er en ny iPhone, selv om ingenting er bekreftet fra selskapet har en prototype allerede blitt lekket på nett. Kilder har hevdet at selskapet regner med å selge rundt 24 millioner av telefonen det første året.

Det som derimot er bekreftet er at selskapet vil presentere sin «iAd»-plattform, en mobilannonseringsplattform.

Over 500 prosent opp
Siden 2005 har Apples aksjer økt med 505.7 prosent. Nasdaq har på samme tid økt med litt nesten 7 prosent, mens Dow Jones har hatt en nedgang på 4,5 prosent. Under kan du se Apples utvikling de siste 5 årene.

HTML EMBED

For giganten Microsoft er det ikke like gode nyheter. Selskapet har siden 2005 hatt en oppgang på 1,4 prosent.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.