Apple tjener på Pixar-oppkjøpet

Disneys kjøp av Pixar kan gi Apple store fordeler. Filmsalg via iTunes er en av mulighetene som åpner seg.

31.01.06 13:53

I forrige uke ble det kjent at Disney kjøper animasjonsstudioet Pixar for 50 milliarder kroner, og Pixar- og Apple-sjef Steve Jobs kan putte mange av disse i lomma.

Syr sammen innhold
Tidligere i dag ble det også klart at Warner satser på å selge film via internett.

Nå ser det ut som om fusjonen kan føre til flere fordeler for Apple, skriver ComputerSweden.

I dag kompletterer Apple og Disney hverandre, men i fremtiden er visjonen å sy sammen Disneys innhold med Apples teknologi.

- Disney skaper innhold, mens Apple lager verktøy som håndterer innhold. Vi kommer itl å se mange nye samarbeid mellom dem i framtiden, sier Michael Gartenberg, analytiker på Jupiter Research, til IDG News.

Bedre iPod
Nå spekuleres det i at vi snart kan se disneyfilmer direkte via iTunes. I øyeblikket har Apple fokus på å selge film og tv-serier på nettet, men på sikt planlegger selskapet nye kanaler.

- iTunes Music Store handler om å gi støtte til iPod og gjøre innhold tilgjengelig. Foreløpig har iPod en liten skjerm og begrenset overføringskapasitet, sier Ross Rubin,analytiker på NPD Group, till IDG News.

- Om Apple blir mer aggressive når det gjelder å forbedre oppløsningen, øker mulighetene for å levere innhold som kan skape helt nye muligheter for Disney, sier Rubin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.