NA24.no

Apple tynget positivt USA-marked

Apple trakk Nasdaq-indeksen i minus, og bremset oppgangen på en ellers sterk dag på Wall Street.

Apple tynget den teknolgitunge Nasdaq-børsen i dag. Nedjusteringer fra to analytikere tynget Apple-aksjen, som er tidoblet i pris på tre år. Nå mener analytikerne at nok er nok, og selv om iPod er en dundrende suksess, så ligger dette allerede i kursen. Aksjen falt i dag 4 prosent, og dette bidrog til minus for Nasdaq-indeksen.

Men ellers var det en sterk dag onsdag.

Rentene fortsatt å falle i dag, etter at den amerikanske sentralbanken i går signaliserte at det snart er slutt på rentehevingene. Dette er positivt for aksjemarkedet generelt.

Oljeprisen virret hit og dit etter ukentlige lagertall i USA. Etter en opptur, endte den marginalt ned.

Boeing nådde tidenes høyeste kurs i dag etter en kjempeordre på selskapets nyeste flmodell, den såkalte Dreamliner. 2005 har vært et kjempeår for ordrer til flyprodusenten. Ironisk nok skjer dette samtidig som amerikanske flyselskaper kjemper mot konkursspøkelser. Ordrene kommer da også fra andre land enn USA.

Farmasigianten Pfizer fortsatt de siste dagenes kraftige opptur, som ble utløst an en melding om solid oppjustering av kvartalsutbyttet fra selskapet. I dag steg aksjen med 2,5 prosent.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,55% til 10,883.51

Nasdaq -0,11% til 2,262.59

S&P 500 +0,42% til 1,272.74

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere