April blir rekordmåned for supply

Det amerikanske suppyrederiet Gulfmark Offshore melder nå om historisk raterekorder i et het Nordsjømarked, etter et noe svakt første kvartal.

Det kommer frem i en oppdatering fra supplyrederiet sendt ut torsdag kveld.

- Markedsforholdene, primært i Nordsjøspotmarkedet, var svakere i begynnelsen av året en i 2005 og hvor mulig flyttet vi våre off hire-dager inn i den perioden. Nylig, har vi imidlertid sett noen av de sterkeste rateperiode noensinne sett, og i det vi er på vei mot slutten av april, har noen korte kontraktsrater vært over historiske topper, sier konsernsjef Bruce Streeter i Gulfmark i en kommentar.

Han noterer også fortsatt sterk etterspørsel etter supplytjenester i de internasjonale markedene med betydelig økning i kontraktsratene i viktige områder.

- Ratene på korte kontrakter forventes å forbli på eller over historiske toppnivåer i noe tid, sier Streeter, som nå posisjonerer seg for å øke kontraktsdekning og inntjeningen fra fremtidige kontrakter.

Ifølge den siste supplyrapporten til meglerhuset Pareto ble det notert dagrater på historisk høye sist uke for store ankerhåndteringsfartøyer, med nivåer helt oppe i 59.000 pund pr. dag. snittnivået for den siste måneden ligger på knallsterke 41.350 pund. Ratene for øyeblikket kvoteres i området 35.400 pund pr. dag i forbindelse med riggflyttingsoppdrag.

Til sammenligning var april i fjor en av de svakeste månedene med snittrater på 12.440 pund pr. dag for riggoppdrag, mens toppen ble nådd i juni på 31.700 pund.

Plattformforsyningsskip, såkalte PSV'er kunne i forrige uke notere ratenivåer på 28.250 pund pr. dag i spotmarkedet, mens ratene for øyeblikket ligger på 22.500 pund. Begge deler meget sterke nivåer for PSV'er. Snittraten den siste måneden er ifølge Pareto på 28.150 pund.

I fjor lå ratene for større PSV’er på 12.900 pund, mens toppen kom i mai på 21.670 pund pr. dag, ifølge tall fra Seabrokers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.