*Nettavisen* Økonomi.

Arabere nekter å selge USA-havner

Det Dubai-eide selskapet DP World nekter å bøye seg for krav fra amerikanske politikere om å videreselge rettighetene til havnedrift i seks stater.

23.02.06 15:23

(NA24): I forrige uke ble det kjent at Dubai Ports World, et statseid selskap fra De forente arabiske emirater, er i ferd med å kjøpe britiske P&O. Sistnevnte selskap har en betydelig virksomhet innen drift av havner, blant annet seks store havner i USA.

Flere amerikanske politikere er skeptiske til at landets havner skal være under arabisk kontroll på grunn av terrorfrykt.

DP World avviser imidlertid kravene om å videreselge havnerettighetene.

- Vi har aldri vurdert eller spekulert i å selge de amerikanske havnene. Det er en godkjent handel, sier Yuvraj Narayan i DP World, ifølge Bloomberg News.

President Bush støtter DP Worlds rett til å drive havnevirksomhet i USA, og uttalte tidligere i uken at han vil legge ned veto dersom noen av hans partifeller går rettens vei for å stanse oppkjøpet.

Ifølge Wall Street Journal har Det hvite hus sørget for at DP World forplikter seg til å innføre ekstra sikkerhetstiltak mot terror.

Les flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.