NA24.no

Arbeiderpartiet mest tilbake i ny måling

Ap-leder Jonas Gahr Støre under landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tirsdag ettermiddag.
Ap-leder Jonas Gahr Støre under landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tirsdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Oppslutningen til Arbeiderpartiet faller mest på en ny kommunevalgsmåling.

Samtidig gjør Høyres lokalpolitikere det langt bedre enn partiet gjør det på riksplan.

35,8 prosent av de spurte svarer at de ville stemt Arbeiderpartiet dersom det var kommunevalg i dag, en tilbakegang på 2,8 prosentpoeng siden januar, ifølge målingen som TNS Gallup har laget for TV 2.

Da de samme personene ble spurt om hva de ville stemme ved stortingsvalg, fikk partiet en oppslutning på 42,3 prosent.

For Høyre er dette motsatt. Mens bare 20,3 prosent av de spurte sier de vil stemme Høyre ved stortingsvalg, svarer hele 26,9 prosent at de vil stemme på partiet ved kommunevalg.

– Dette skyldes ikke bare Erna Solberg, for tradisjonelt sett så har vi som driver i Høyre lokalt hatt høyere oppslutning enn Høyre sentralt, sier ordfører Tore Opdal Hansen i Drammen, der Høyre ligger an til å få flertall sammen med Frp.

TV 2s prognose viser at De Grønne ligger på vippen mellom blokkene i hovedstaden Oslo. I Bergen er det flertall for den borgerlige blokken med Høyre, Frp, KrF og Venstre. I Trondheim er det rødgrønt flertall, mens det i Stavanger er flertall for Høyre og Frp. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere