NA24.no

Arbeidsgiver betaler

Lyst til å ta etterutdanning? Sjansen er stor for at du slipper å betale selv.

Går du med tanker om å ta etterutdanning lønner det seg å høre med arbeidsgiver om mulighetene for sponsing.

NA24 – din næringslivsavis

Ifølge forskningsstiftelsen FAFO er det de siste årene skjedd en økning i antall arbeidsgivere som velger å finansiere videreutdanning.

– Økningen kan henge sammen med at tilbudene i større grad er blitt skreddersydd til næringslivets behov, sier forsker i FAFO, Torgeir Nyen i en pressemelding fra Handelshøyskolen BI.

70 prosent slipper regningen
Statistikk fra Handelshøyskolen BIs undersøkelse blant etter- og videreutdanningsstudenter, viser at 7 av 10 får hele eller deler av utdanningen betalt av arbeidsgiver. Rundt 1400 studenter deltok i undersøkelsen.

Arbeidsgiver fullfinansierer studiene for 58 prosent av respondentene, mens 9 prosent får deler av studiene betalt. Mest støtte får studentene som tar etterutdanning på masternivå. Blant denne gruppen får bortimot 85 prosent dekket hele eller deler av utgiftene til studiet.

Blir mer attraktiv som arbeidsplass
– I et stramt arbeidsmarked er tilbud om betalt etterutdanning et profileringsverktøy for arbeidsgivere. Dessuten kan fleksibilitet rundt etterutdanning bidra til mer lojale medarbeidere. Føler man seg verdsatt, er det større grunn for å bli i jobben lenger, sier Bjørn K. Svendsen ved BI Karriereservice.

Flest fra større bedrifter
Ifølge BIs undersøkelse kommer etterutdanningsstudentene primært fra større bedrifter innen sektorer som bank og finans, olje og gass og teknologi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere