*Nettavisen* Økonomi.

Arbeidsmarkedet utfordres av flyktningsituasjonen

NHOs attføringsdirektør mener de samfunnsøkonomiske gevinstene ved å få folk i jobb vil være «enorme». Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

– Inkluderingsutfordringen vil bli større enn noen gang, sier direktør for  Attføringsbedriftene i NHO.

29.12.15 11:14

Utfordringen med å inkludere folk i arbeidslivet blir større enn noen gang som følge av flyktningsituasjonen i landet, mener NHOs attføringsdirektør.

Direktør Johan-Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene i NHO mener derfor at samarbeidet mellom Nav, attføringsbedrifter og næringslivet er nødt til å fungere optimalt i året som kommer.

– Inkluderingsutfordringen vil bli større enn noen gang hvor flyktningsituasjonen kommer i tillegg til økende arbeidsledighet og mange ungdommer og personer med nedsatt arbeidsevne utenfor arbeidslivet, sier Leikvoll.

Leikvoll mener de samfunnsøkonomiske gevinstene ved å få folk i jobb vil være «enorme».

– Bare 7.000 flere i jobb innebærer minst en samfunnsøkonomisk gevinst på minst 7 milliarder kroner, sier Leikvoll.

I løpet av året har landets 110 attføringsbedrifter hjulpet nærmere 7.000 personer i jobb. Men kun 5 prosent av disse har fått jobb hos en statlig arbeidsgiver.

– Det er sterkt beklagelig at statlige arbeidsgivere virker så uinteresserte, og vi spør oss derfor om ikke det bør innføres elementer av inkluderingstvang for statlige arbeidsgivere, sier attføringsdirektør Johan-Martin Leikvoll. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag