NA24.no

Arendals Foss løftes av børsen

Svake driftsresultater overskygges av finansgevinster.

Pengebingen og kraftprodusenten Arendals Fossekompani har lagt frem tallene for tredje kvartal som viser et svakt kvartal for kraftproduksjonen, men et nytt sterkt kvartal for selskapets store investeringsportefølje.

Driften i tredje kvartal viste et overskudd på kun 5,7 millioner kroner etter driftsinntekter på 295 millioner kroner. Det var klart svakere enn i samme periode i fjor da driftsoverskuddet endte på 46,2 millioner kroner.

På den annen side ble avkastningen på selskapets store investeringsportefølje klart bedre enn i det vanskelige tredje kvartalet i fjor da finanskrisen ble utløst for alvor. Finanspostene viste en pluss på 64,4 millioner i tredje kvartal, mot minus 207 millioner i samme periode i 2008.

Resultatet før skatt endte dermed på 81,1 millioner kroner, opp fra minus 142,8 millioner i tredje kvartal i fjor. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Arendals Fossekompani urealiserte gevinster i sin portefølje på 763 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere