NA24.no

Årets børsløver

Dette kan være fremtidens sprekeste aksjeakrobater på Oslo Børs.

Etter 15-20.000 transaksjoner og hundrevis av skrevne analyser er vinnerne kåret i årets Elevinvestor. 2.500 personer vært involvert med 1.000 lag og deltagere.

NA24 - din næringslivsavis

Sterkt
Det er andre året stiftelsen AksjeNorge kjører aksjekonkurransen Elevinvestor, som er delt opp mellom videregående og høyskoler.

- Det er utrolig sterkt å levere slike tall når selv proffene har slitt i et rufsete marked, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen hos Oslo Børs til NA24.

Han berømmer aktørene for å levert en meget pen avkastning siden konkurransen startet 1.august og ble sluttført 1.desember.

Vinnerne
Førsteplassene gikk til Notodden videregående skole, Lørenskog videregående skole, Handelshøyskolen BI, og Norges Handelshøyskole.

- Vinnerne har hatt teft og levert et imponerende avkastning og analyser, sier konkurranseansvarlig Morten Venold i AksjeNorge til NA24.

Konkurransen arrangeres av stiftelsen AksjeNorge og har som mål å lære studenter og elever mer om aksjemarkedet.

Konfirmasjonspenger
Vinner i investorkonkurransen for videregående skole er Bård Brårud (17). Han går på Notodden videregående skole.

- Første gang jeg kjøpte aksjer satset jeg 10.000 kroner av konfirmasjonspengene på Altinex, sier han, og legger beskjedent til at han gjorde tigangen og løste ut 100.000 kroner.

Han sier til NA24 at han ser på aksjetrading som kun en hobby, og hadde en avkastning på knappe 38.000 kroner.

Revisorspire
56 videregående skoler fra 18 fylker har deltatt, i tillegg til 21 universiteter og høgskoler. Kjetil Tveit (22) ledet overlegent og kommer fra Handelshøyskolen BI.

- Det har vært en utrolig morsom høst, og jeg viste at det skulle mye til for at noen skulle ta igjen mitt forsprang, sier han til NA24.

Med navnet «US GAAP» Tveit klarte han en avkastning på hele 78.901 kroner. Tveit går siste året på revisorlinjen og er ferdig våren til neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere