Årets første børsnotering

Baard Schumann i Selvaag

Baard Schumann i Selvaag Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

Selvaag Bolig hentet inn 550 millioner.

Emisjonen i Selvaag Bolig ble avsluttet fredag, og selskapet er klart for notering ved Oslo Børs. – At vi klarer å hente kapital i dagens finansmarked, viser at investorer har stor tro på Selvaag Bolig og det norske boligmarkedet i årene fremover, sier Baard Schumann i Selvaag i en melding.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Dette er blir den første børsnoteringen i Norge i år, og er en av de eneste i Europa der man har hentet inn kapital før notering. I forbindelse med børsnoteringen har selskapet hentet inn 550 millioner kroner gjennom utstedelse av nye aksjer.

Stor etterspørsel
– Det er et stort behov for nye boliger i Norge, og vi opplever enorm etterspørsel. Børsnoteringen gir dagens aksjonærer likviditet, og flere investorer mulighet til å være med på veksten vi nå opplever. Noteringen vil også gi oss tilgang til kapital for å satse enda tyngre i de største vekstområdene i Norge, i og rundt Stor-Oslo, Bergen og Stavanger. Selvaag Bolig sitter på en unik eiendomsportefølje, en solid organisasjon, et sterkt merkenavn og 60 års erfaring med boligbygging, sier Schumann, i meldingen.

Styrer verdikjeden
Ved notering vil Selvaag Bolig være priset til omlag to milliarder kroner, og Selvaag Gruppen vil fortsatt være største eier med ca. 54 prosent av aksjene. Selvaag Bolig er et rent boligutviklingsselskap som til enhver tid benytter den entreprenøren som er mest konkurransedyktig. Selskapet styrer hele verdikjeden, fra kjøp av tomt til salg av nøkkelferdige boliger. Boligene selges under merkenavnene Selvaag Start, Selvaag Hjem og Selvaag Pluss.

Første noteringsdag er 14. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag