*Nettavisen* Økonomi.

Årets høyeste oljepris

Foto: (Scanpix)

Brann på et amerikansk felt fikk oljeprisen til å stige kraftig.

08.02.07 21:55

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering I mars, nesten 60 dollar. Oljeprisen klatret med 3,5 prosent, eller rundt to dollar, til 59,71 dollar fatet. Dette er den høyeste oljeprisen så langt i år.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen klatret etter at Occidental Petroleum Corp. måtte stenge produksjonsfeltet Elk Hills i California. Feltet som produserer 120.000 oljeekvivalenter daglig måtte stenges grunnet en brann som skal ha skadet fire personer, ifølge Bloomberg.

Selskapet sier at de ikke vil være i stand til å møte forpliktelsene de har til sine kunder, og det er ikke fastsatt noen tidsfrist på når produksjonen vil starte opp igjen.

Tidligere på dagen ble oljeprisen handlet for så lavt som 57.30 dollar.

Andre medier mener at den kalde vinteren er årsaken til oljeprisoppgangen.

- Forlengede værrapporter beskriver en veldig kjølig fremtid og dette vil tømme energilagrene, sier John Person, president hos National Futures Advisory, ifølge Marketwatch.

I går falt oljeprisen markant etter de ukentlige lagertallene fra USA. Et lite, og uventet, fall i råoljelagrene så ut til å bli motvirket av en større økning enn ventet i bensinlagrene. Lagrene av destillater falt i tråd med forventningene.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.