NA24.no

Årets høyeste oljepris

Sist oppdatert:
En planlagt streik i Nigeria sender oljeprisen markant opp.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske referanseoljen WTI har steget kraftig den siste tiden og nærmer seg nå 70 dollar fatet for første gang på ni måneder.

NA24 - din næringslivsavis

To sentrale nigerianske fagforeninger planlegger å innføre en streik denne uken og bekymringer om at dette vil føre til kutt i leveransene fra det oljerike landet er med på å sende oljeprisen oppover. Oljen fra Nigeria er spesielt ettertraktet da raffineriene klarer å få produsert mer bensin fra denne varianten enn en del andre.

- Pådriverne er i komplett kontroll av markedet nå. Nigeria er en veldig viktig kilde av olje som trengs hos våre stressede bensinproduksjonskomplekser. Problemene i Midtøsten, om det er Iran, Libanon eller til og med Pakistan, skader heller ikke, sier John Kilduff hos Man Financial Inc., ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et frontkontrakten på WTI-oljen 69,05 dollar per fat. Dette er en økning på 1,5 prosent og i løpet av sesjonen var prisen oppe i 69,15 dollar, som er den høyeste noteringen siden 5. september. Prisene er nå kun 1,3 prosent lavere enn for ett år siden.

- Den amerikanske raffineriindustrien er tilbakeholdende, ingen OPEC-produksjon er skuffende, nigeriansk produksjon blir brutt, Venezuelas produksjon er nede og Irans vil antakelig snart starte å falle, sier energiforskningssjef Antoine Halff, ifølge Bloomberg.

Et fat nordsjøolje steg med 0,9 prosent til 72,12 dollar på råvarebørsen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere