Gå til sidens hovedinnhold

Årets oljefest har startet

Meglerhuset Paretos offshorefest er i full gang.

HOLMENKOLLEN PARK, OSLO (NA24) : - Det er en brytningstid og optimismen begynner å renne tilbake, sier Pareto-sjef Svein Støle til NA24.

110 selskaper skal presentere sine case på årets seminar, og det er på samme linje som i fjor.

Interessant
Det er 16. gang meglerhuset Pareto Securities inviterer til stormønstring for olje- og offshorenæringen på Holmenkollen Park Hotel.

- Jeg tror disse to dagene skal bli interessant, sier Støle til NA24.

Støle styrer meglerhuset med stø hånd, og håper det løsner i markedet etter land tid i motbakke med lite emisjoner og synkende omsetning på Oslo Børs.

Gigantene
Før lunsj onsdag skal Statoil-sjef Helge Lund, Subsea 7-sjef Kristian Siem, Aker Solution-sjef Simen Lieungh og Seadrill-sjef Alf C. Thorkilsen tale til folket.

Under årets offshoreseminar med Pareto er Brasil representert for første gang. Petrobras sender selskapets investor relation-ansvarlig (IR) Theodire M. Helms til seminaret.

- Brasil blir et spennende vekstområde for olje- og offshorenæringen i årene som kommer, og Petrobras kommer til oss i år, sa daglig leder Ole Henrik Bjørge i Pareto Securites til NA24 i forrige uke.

Det hellige markedet for olje- og offshoreindustrien de siste årene har vært Brasil.

Store kontrakter
Gigantkontrakter har vært signert fra det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras til norske aktører innen sektoren. Dette har vært alt fra toppaktører som Subsea 7, StatoilHydro, Aker Solution, Acergy, Seadrill og mange flere.

Eksempelvis inngikk Sevan Marine i juni en seksårig avtale, som inkluderer bonus, på hele 6 milliarder kroner.

- Vi håper seminaret vil bidra til å styrke det norske olje- og offshoremiljøet, først og fremst ved at investorenes kompetanse og kjennskap til sektoren videreutvikles, melder Pareto.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker