*Nettavisen* Økonomi.

Arkitekt saksøker Mona Høiness

SAKSØKT: Mona Høiness må til uken møte i Oslo tingrett. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Krever over 400.000 kroner av kjendisadvokaten.

14.11.15 12:17

Da Mona Høiness kjøpte leilighet i Kristiansand engasjerte hun interiørarkitektkontoet Cadi. Selskapet skulle ta seg av planløsningen, prosjektering og oppfølging av interiør og innredning under byggeprosessen og fram til ferdig innredet leilighet. Avtalen ble inngått i 2014.

Høiness mener at den inngåtte avtalen var begrenset til et tidsforbruk på 200 timer. Det mener interiørarkitektkontoret er feil.

Interiørarkitektkontoret tapte saken i forliksrådet, men anket. Til uken møtes partene i Oslo tingrett.

Vil ikke kommentere

Konflikten handler om hvor mye interiørarkitektkontoret har krav på å få betalt utover dette. Selskapet hevder Mona Høiness skal ha blitt fortløpende orientert om at det påløp mange timer utover det opprinnelig avtalte. Fakturering utover 200 timer skal skyldes merarbeid, hevder selskapet.

I februar i år tapte selskapet saken i forliksrådet. I dommen derfra står det at retten finner det uakseptabelt at Cadi ikke har orientert om at tidsforbruk og prisøkning var kommet opp i en høy pris. Det står også at retten mener at Cadi ikke har oppfylt sin profesjonelle varslingsplikt.

- Jeg er helt enig i dommen i forliksrådet om at det er helt uakseptabelt å behandle folk på denne måten. Likeledes at Cadi ikke har oppfylt sin profesjonelle varslingsplikt, sier Mona Høiness til Nettavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med daglig leder i Cadi. Hun ønsker ikke å kommentere saken og henviser til sin advokat Jan Benjamin Rødner. Han har ikke besvart Nettavisens henvendelse fredag kveld.

Ville ha utekjøkken og spesialtegnede dører

I sitt sluttinnlegget til Oslo tingrett skriver advokat Rødner at merarbeidet blant annet skyldes manglende tilgang til informasjon og nye elementer, så som hi-fi-anlegg, spesialtegning av utekjøkken, kjøleanlegg og spesialtegnede dører.

Det hevdes også at Høiness skal ha akseptert at det ble brukt flere timer enn det som opprinnelig var prosjektert.

Det er advokat Erling O. Lyngtveit som representerer Mona Høiness. Han hevder Høiness har akseptert maksimalt 260 timer. Advokaten skriver videre i sitt sluttinnlegg at Cadi ved å true med søksmål og forby Høines å bruke materialet har gjort leveransene verdiløse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag