*Nettavisen* Økonomi.

Arkitekt vant over Mona Høiness

VANT IKKE FRAM: Nå må Mona Høiness betale interiørarkitekten, dersom hun ikke velger å anke dommen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Men tingretten delte regningen i to.

17.12.15 19:51

Da kjendisadvokat Mona Høiness kjøpte leilighet i Kristiansand vil hun ominnrede. Derfor engasjerte hun interiørarkitektfirmaet Cadi i 2014 for å ta seg av interiør og innredning. Det endte i en krangel om timelistene.

Høiness mente at den inngåtte avtalen var begrenset til et tidsforbruk på 200 timer. Det var ikke interiørarkitekten enig i. Dermed havnet saken i retten.

Nå er dommen klar. Mona Høiness må betale interiørarkitekten over 200.000 kroner. Beløpet utgjør bare litt over halvparten av det som opprinnelig ble lagt ned som påstand.

Kjendisadvokaten krevde på sin side full frifinnelse. Dommen er ennå ikke rettskraftig.

– Med utgangspunkt i det som Cadi opprinnelig krevde, – og som jeg avviste, er jeg rimelig fornøyd med dommen, skriver Høiness i en E-post til Nettavisen.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt hun vil anke dommen.

Cadi har fått medhold i sakens hovedtvistepunkt om at arkitekttjenestene kan gjøres opp etter medgått tid, men retten har foretatt et reelt skjønn ved utmålingen av hvilket oppgjør som kan kreves dekket.

– Vi har ikke vurdert om vi skal anke eller ei. Vi er på mange måter fornøyd med resultatet. Det er konstatert over 200.000 kroner mer i betaling, så dette er noen hakk bedre enn det som ble tilbudt i sin tid som et minnelig oppgjør, sier advokat Jan Benjamin Rødner.

– Opprinnelig så hadde Høiness et motkrav i forliksrådet som hun har droppet fullstendig, så alt i alt er vi brukbart fornøyde. Hva vi gjør videre vil tiden vise, fortsetter advokat Rødner.

Hver av partene bærer egne saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.