Arne Fredly fikk bedre bud

Foto: (NTB Scanpix)

Den kjente investoren avviser at han har forsøkt å lure noen.

25.03.10 10:59

En av sakene som har vært høyt på agendaen i finansandedammen i Norge, er bråket rundt en intensjonsavtale mellom børsnoterte Norse Energy Corp og Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise Inc / Paris Oil & Gas Corporation and Eleon Operators LLC (Spice/Paris). I det siste selskapet er den kjente finansmannen Arne Fredly sentral.

Nå trekker Fredly & co seg fra intensjonsavtalen Norse Energy Corp ASA (NEC) har om innfusjonering av selskapets olje- og gassvirksomhet nord i Barnett Shale-området i Texas, USA.

- Det er flere grunner til at vi velger å avlyse transaksjonen nå, men den aller viktigste er at vi ganske enkelt har mottatt et bedre tilbud. Som tidligere nevnt har flere aktører vist stor interesse, og vi har nå bestemt oss for å si ja til et samlet sett mer attraktivt tilbud fra et amerikansk private equity-fond. Dette utelukker på ingen måte et fremtidig samarbeid med NEC, men vi ser det som en fordel å avvente situasjonen til NEC-aksjen er splittet. Løsningen vi nå velger innebærer at Spice/Paris beholder kontrollen over landområdene, samt at vi kan fortsette å utvikle nye brønner i et lønnsomt tempo, skriver Fredly.

Slår tilbake
Arne Fredly gikk høyt ut på banen, og beskyldte Finansavisen for å ha blitt misbrukt i et forsøk på kursmanipulasjon og sabotasje. I saken valgte journalisten i Finansavisen å blåse sin anonyme kilde overfor Fredly.

- Til tross for at visse personer de siste ukene har forsøkt å så tvil om lønnsomheten for Spice/Paris sine prosjekter, har resultatene fra de nyeste testbrønnene vært svært gode. Når vi i tillegg vet at ny teknologi knyttet til simofracking vil øke produksjonen to-tre ganger, så er det ikke spesielt vanskelig å finne samarbeidspartnere som er i stand til å se potensialet i det aktuelle området, skriver Fredly.

Avviser lureri
Fredly skriver i et brev at han avviser at han har forsøkt å lure noen.

- Siden det ble kjent at Spice/Paris og NEC hadde inngått en intensjonsavtale, har enkelte i tillegg forsøkt å skape et inntrykk av at Fredly nærmest har forsøkt å berike seg selv ved å dumpe et ulønnsomt prosjekt over på lettlurte NEC-aksjonærer. Dette er naturligvis så langt fra sannheten som det er mulig å komme. Selvsagt ville avtalen være interessant også for vår del, men vi har altså et enda bedre alternativ. Og kombinasjon av et bedre alternativ og beskyldningene om å føre NEC-aksjonærene bak lyset, gjør avgjørelsen enkel, skriver den kjente investoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag