*Nettavisen* Økonomi.

Arne Hjeltnes håver inn millioner

Programleder Arne Hjeltnes under lanseringen av TV2-programmet "Fly med oss" på Gardermoen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Mer enn doblet salget.

Den kjente programlederen og næringslivsmannen Arne Hjeltnes har levert regnskap for selskapet Nan Madol.

Her kommer det frem at Hjeltnes hadde driftsinntekter på 3,3 millioner kroner, kostnader på 1,5 millioner og et driftsresultat på 1,7 millioner kroner.

Totale lønnskostnader var på 840.000 kroner.

- Det har vært et godt år, sier Arne Hjeltnes tilVG.

Resultatet er en kraftig forbedring fra 2012, da det var driftsinntekter på 1,5 millioner og et driftsresultat på 197.000 kroner.

- Jeg har solgt en god del bøker, holdt en del foredrag og hatt en liten produksjon for TV, sier han til avisen.

Mye egenkapital
Selskapet har en egenkapital på vel fem millioner kroner og drøye 740.000 kroner i gjeld.

Egenkapitalen har i prosent av totalkapitalen steget fra 82 prosent i 2012 til 87 prosent i fjor.

Den siste tiden har Hjeltnes vært aktuell med programmet «Fly med oss» på TV2.

Høstet kritikk
Programmet som er et samarbeid mellom TV 2, Avinor og reklamebyrået Creuna har imidlertid høstet kritikk for at det er Hjeltnes som er programleder.

Grunnen er at han er toppsjef i Creuna.

- Jeg mener at det er kritikkverdig. Det er så mange som har dobbeltroller som svekker den journalistiske troverdigheten, og det er viktig å slå ned på det fordi det er en utfordring vi har i dag. Fra tidligere har vi sett med Arne Hjeltnes at skillelinjene hans har vært for utydelige. Her har han kommersielle interesser som går hånd i hånd med «Fly med oss», og det gjør at det blir uryddig og troverdigheten til TV2 minsker, sa presseekspert og fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, Gunnar Bodahl-Johansen til VG.

Arne Hjeltnes avviser kritikken.

- Jeg er engasjert som programleder av TV 2, og jeg forholder meg til en redaktør som bestemmer det redaksjonelle. Dette er som hvilken som helst annen programlederrolle, for jeg skal ikke selge eller reklamere for noe. Jeg skal kun guide folket gjennom nasjonen, og det vi viser er vårt felles produkt - landet. Jeg kan ikke helt se at dette er feil, sa han tilVG.

Nyhets- og sportsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther sa tilVG at det er TV 2 som har hatt den redaksjonelle kostnaden og den redaksjonelle styringen, uten påvirkning fra de andre samarbeidspartnerne.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag