*Nettavisen* Økonomi.

Arnold fikk sparken fra bedriften han selv startet

Foto: Arnold Midthun (Nord24)

Nå får han 775.000 kroner i erstatning.

09.07.14 11:34

Hålogaland lagmannsrett slår fast at oppsigelsen av tidligere daglig leder og tidligere spesialrådgiver Arnold Midthun er ugyldig, skriver Nord24.

Avtalen om at Midthun ikke kunne jobbe for konkurrenter de neste fem årene er også vurdert som ugyldig av retten.

Midthun var ansatt i Norsk Gjenvinning Metall AS, som er en del av giganten Norsk Gjenvinning, med årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Må betale 1,7 mill

Nå må selskapet ut med 1,7 millioner kroner:

  • 700 000 kroner i erstatning for økonomisk tap til Arnold Midthun
  • 75 000 kroner i erstatning for ikke-økonomisk tap
  • 524 934 kroner til Arnold Midthun i sakskostnader for lagmannsretten
  • 462 840 kroner til Arnold Midthun i sakskostnader for tingretten


- Jeg ble gjort til kjeltring

Midthun sier saken har vært en påkjenning.

- Det var livsverket mitt og jeg ble gjort til kjeltring. Hver dag siden jeg startet i bransjen har jeg vært på jobb fra sju om morgenen til åtte-ni om kvelden, sier Midthun til Nord24.no.

- Hvordan var det å få sparken før du hadde begynt?

- Det er tøft. Når du plutselig får sparken føler du deg veldig til overs i samfunnet. Når du i tillegg er 57 år, og det er nedgangstider lokalt etter REC-nedleggelsen, da er det ikke enkelt.

Midthun har i ettertid valgt å starte for seg selv hjemme i Meløy, på tomten der han opprinnelig startet Metall og Gjenvinning, i en beslektet bransje; nemlig rør.

30 års erfaring

Midthun har jobbet med jern og metall i mer enn 30 år.

Han etablerte i 1995 selskapet Metall og Gjenvinning AS. Midthun var daglig leder i flere perioder.

Den nasjonale aktøren Norsk Gjenvinning og Metall (NGM) kom inn på eiersiden i 2002. Etter store økonomiske problemer ble Midthun og to andre privatpersoner kjøpt helt ut av NGM i 2012.

Midttun fikk inn vel tre millioner kroner for salget av aksjeposten.

Sluttpakke

I aksjesalgsavtalen var det en klausul om at Midttun ikke kunne engasjere seg i konkurrerende virksomhet de neste fem årene.

Samme dag som aksjesalgsavtalen ble Midthun ansatt som spesialrådgiver i NGM, med prøvetid på seks måneder.

Men før Midthun begynte ble han oppsagt.

På vei ut døren fikk han en sluttpakke på èn million kroner.

- Manglende tillit

Begrunnelsen for oppsigelsen ble i et forhandlingsmøte 26. november 2012 oppgitt til å være manglende tillit basert på følgende påståtte forhold:

  • Uriktig verdsettelse av varelager
  • Lagring av farlig avfall uten nødvendig tillatelse.
  • Salg utenfor konsernet
  • Dårlig praksis for sortering av innkomne varer og dermed dårlig sikring av verdier i sammensatte metallhauger.
  • Manglende brukthandelbevilling

I tillegg ble det påpekt:

  • Stor reiseaktivitet, høye reisekostnader og tilhørende mye fravær i egen organisasjon på tross av selskapets problemer.


- Tok bevist risiko

Flertallet i retten mener imidlertid at NGM tok en «bevisst risiko» da de ansette Midthun som spesialrådgiver, slik at selskapet kunne fortsette virksomheten som var etablert i Nord-Norge.

Retten viser også til at selskapets nøkkelpersoner kjente til den "... økonomiske situasjon under Midthuns ledelse og at revisor reagerte på balanseføringen i regnskapet».

Samtidig var også styremedlemmer, som også var ansatt i ledende stillinger i NGM, orientert om grunnlaget for verdsettelsen av soldehaugene.

Ensidig negativ beskrivelse

Retten konkluderer: «Oppsigelse fra stillingen og påfølgende tvist om rettmessigheten og et økonomisk oppgjør er i seg selv belastende for arbeidstaker. NGM har forut for oppsigelsen ikke i tilstrekkelig grad tatt hensyn til relevante forhold, har delvis bygget på uriktige faktiske forhold og har fastholdt en ensidig negativ beskrivelse av Midthun. NGM har dessuten påført Midthun

ytterligere belastninger ved å fastholde konkurranseklausulen slik at Midthun ble fratatt muligheten til å ta på seg arbeid han var kvalifisert for».

Vurderer anke

Midthuns advokat, Henning M. Heitmann i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, sier seg godt fornøyd med resultatet, og påpeker at det fortsatt er et gjenstående aksjeoppgjør mellom partene.

Han ble også overrasket over utsagn fra motparten i retten:

- Når juridisk direktør i retten sier at konsernet har skiftet ut 40 prosent av ledelse og nøkkelpersonell for å innføre en ny kultur så høres ikke det bra ut.

Runa Opdal Kerr, juridisk direktør i Norsk Gjenvinning Norge AS, sier at selskapet tar rettens beslutning til etterretning, og at man vil se om det er prinsippielle sider ved dommen som kan ankes.

- Det har kostet dere mye penger hittil?

- Det koster alltid når man har en rettssak.

Kerr ønsker ikke å kommentere dommen ytterligere.

Ankefristen løper til starten av august.

Les flere saker fra Nord24 her.

Annonsebilag