*Nettavisen* Økonomi.

Arrangerte gutteturer til Thailand

Foto: Privat. (Montasje: Frp/Flickr/Nettavisen)

Birkedal inviterte unge FrP-gutter til ferieboligen i Thailand.

24.03.11 15:20

BANGKOK/OSLO: Det er ikke bare i Norge Trond Birkedal har omgått unge gutter i FpU. VG skriver torsdag at han gjentatte ganger tok unge mannlige partikolleger med seg til ferieboligen sin i Sør-Thailand.

Billigere enn hytte i Norge
Ifølge Rogalands Avis kjøpte Birkedal i 2008 feriebolig på øya Koh Kho Khao tre timers kjøring nord for Phuket på Thailands sørlige vestkyst. Selger var ingen ringere enn partikollega og bystyrekollega Tore B. Kallevig.

I tillegg til å eie selv, har Tore B. Kallevig solgt hus i Thailand til partikollega Trond Birkedal og Aps Nina Galta.

Både Birkedal og Galta sier at de valgte å kjøpe feriehus i Thailand fordi det er billigere enn en hytte i Norge.

– Det er også en investering, og jeg regner i alle fall med å få pengene tilbake hvis jeg en gang selger, uttalte Birkedal til Rogalands Avis.

Tok med seg FpU-ungdommer
Ifølge VG skal flere av de unge guttene i FrPs ungdomsorganisasjon FpU ha blitt invitert til Birkedals thailandske ferieparadis.

Øya Koh Kho Khao ligger i Phang Nga-provinsen nord for Phuket. Reiseselskapet Apollo beskriver øya som et sted nærmest uberørt av turismen. Øya har 18 kilometer med sandstrender.

Senest i julen var flere sentrale FpU-medlemmer med til Thailand. Nåværende FpU-leder Ove Vanebo har også vært med hit.

VG har vært i kontakt med en av gjestene som har besøkt feriehuset. Han karakteriserer ferien som en vanlig vennetur, med soling og bading, uten at han reagerte på Birkedals oppførsel.

Flere tiltaler
Onsdag ble Frp-eren varetektsfengslet i to uker siktet for seks tilfeller av skjult filming av menn, samt et tilfelle av seksuell omgang med en person under 16 år. Han er også siktet for seksuelt krenkende adferd mot flere personer.

En Frp-topp med erfaring i både FpU og moderpartiet sier:

- Han hadde sin gjeng som ble kurset, som alle var uerfarne, flinke og så bra ut. Mange av disse falt av etter hvert, og ble aldri til noe spesielt. Oppførselen ble det snakket om, men siden det dreide seg om såpass mange, og mange av dem han var nærgående og flørtende med hadde jentekjærester, trodde man ikke det dreide seg om noe alvorlig.

Ifølge en kilde i Frp har sentrale Frp-politikere visst om Birkedals forhold til unge mannlige FpU-medlemmer. Kilden forteller til Dagsavisen at det hele må ha kommet partiledelsen for øret, men at de bevisst har valgt å overse informasjonen.

– Partiledelsen må ha visst om Trond Birkedals høye forbruk av unge gutter i to år. Dette har vært et samtaletema sentralt i partiorganisasjonen, forteller den anonym kilden til Dagsavisen på papir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.