*Nettavisen* Økonomi.

Årsbeste for S&P 500

Ny oppgang på Wall Street.

11.06.09 22:32

USA-børsene mistet noe av oppdriften mot slutten av dagen, men S&P 500-indeksen endte likevel på årets høyeste nivå. Jevnt over steg de viktige indeksene rundt en halv prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Fokus var på makrotall, renteutvikling og oljepris.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Detaljomsetning
Et viktig nøkkeltall for status i den amerikanske økonomien kom også før markedet åpner. Detaljhandelen i USA var ventet å stige i mai for første gang på tre måneder. Tallene viste også en bedring.

Tall fra handelsdepartementet viser at detaljhandelen steg med 0,5 prosent i mai etter et fall på 0,2 prosent i april. Dersom det volatile bilsalget holdes utenom viste også detaljhandelen en vekst på 0,5 prosent i mai.

Økonomene ventet at detaljhandelen ville stige med 0,5 prosent i mai, og dersom bilsalget ble holdt utenom ville detaljhandelen stige med 0,2 prosent, viser estimater fra Bloomberg News.

Les mer: Shopper mer enn før

Førre nye søkere til ledighetstrygd
De ukentlige tallene fra arbeidsmarkekedet ble også lagt frem før Wall Street-handelen kommer i gang. Statistikken viste at færre nye søkere melder seg, men det blir stadig verre å komme ut av ledighetskøen.

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd falt med 24.000 til 601.000 personer i forrige uke, opplyste det amerikanske arbeidsdepartementet. Økonomene forventet at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd ville ende på 615.000 personer.

Les mer: Færre søker ledighetstrygd

Renteuro
Markedet har vært preget av renteuro og torsdag er det på ny fokus på en auksjon av amerikanske statsobligasjoner. Onsdag ble det solgt tiårige obligasjoner for 19 milliarder dollar, og renten ble 3,99 prosent, noe høyere enn mange hadde trodd.

Torsdag falt de lange rentene noe tilbake etter en ny auksjon, denne gangen av 30-årige obligasjoner. Renten på tiårige statsobligasjoner ligger nå på 3,86 prosent.

Olje fortsetter opp
Prisen på den amerikanske referanseoljen WTI for juli-levering steg torsdag nær 2 prosent til 72,68 dollar fatet på råvarebørsen i New York, den høyeste prisen siden oktober i fjor.

Les også: Tror på økt oljeetterspørsel og Frykter oljepris på 150 dollar

Delindeksen for oljeselskaper steg torsdag nær 1 prosent, delindeksen for oljeservice nær 3 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones +0,37% til 8.770,92

Nasdaq +0,50% til 1.862,37

S&P 500 +0,61% til 944,88

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.