NA24.no

Årsbeste i Asia

Foto: YOSHIKAZU TSUNO (AFP)
Sist oppdatert:
På full vei mot gamle høyder.

Med stengte markeder i USA bidro en bedret tillitsundersøkelse fra Australia til å oppmuntre investorene.

NA24 - din næringslivsavis

Markedene i Asia og området rundt Stillehavet har klart seg langt bedre enn USA og flere land i Europa under finanskrisen. Nå kommer signalene om at ting er i ferd å bli langt bedre i markedene og det har gitt fornyet optimisme for aktørene i finansmarkedene.

Regionindeksen til Morgan Stanley for Asia og Stillehavet steg 0,8 prosent til 115,10 poeng og er på vei mot den høyeste sluttnoteringen siden 24. september i fjor.

En sentimentindeks som følger stemningen blant utlånerne steg til det høyeste nivået på seks år, og det ga en smittende optimisme.

- Markedet har ikke gitt opp den økonomiske bedringshistorien. Det er en optimisme om at markedet har bunnet ut, men du trenger resultater og konsistente økonomiske data for å dra aksjeprisene videre, sier forvalter Olan Caperina hos BPI Asset Management til Bloomberg.

Samtidig meldes det om minnebrikkeprisene har steget til det høyeste nivået på over ett år, og det satte fart i de største brikkeprodusentene.

I Japan ble Nikkei 225-indeksen sendt opp 0,70 prosent til 10.393,23 poeng. Hang Seng-indeksen i Hongkong blir løftet 1,20 prosent til 20.875,89 poeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere