Årsbeste i Asia

Foto: YOSHIKAZU TSUNO (AFP)

Troen på økonomisk bedring ga festdag på børsene.

10.09.09 08:40

De asiatiske markedene hadde en positiv utvikling torsdag som bidro til å sende regionens referanseindeks til den høyeste noteringen på et år.

Investorene har fått nye signaler om at den økonomiske utviklingen er på riktig vei og svarer med økt appetitt på risiko og aksjer. Oppgangen var bred, og det var kun de kinesiske markedene som ikke ble med på festen.

Både bedre tall enn ventet fra China Yurun Food og oppgraderte estimater for tredje kvartal fra amerikanske Texas Instruments bidro til optimismen.Texas-oppgraderingen bidro også til et tekno-rally på de amerikanske børsene onsdag.

Også den største leverandøren av klær og leker til varehusgiganten Wal-Mart, Li & Fung Ltd., meldte i dag at de merker sterk bedring i re-salg til kjedene.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific stiger 1,5 prosent til 117,33 poeng, og har dermed kurs mot den høyeste noteringen siden 10.september 2008.

- Investorene venter på nye rapporter hvor man med stor sannsynlighet kan vente å se at en rekke selskaper hever sine inntjeningsestimater. Markedet burde greie å holde seg sterk til slutten av året, men etterhvert kan det hende vi ser en tilbakegang ettersom stimulansetiltakene trekkes tilbake, sier Junichi Misawa ved STB Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall torsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 1,98 %
Japans Nikkei 225: + 1,95 %
Hongkongs Hang Seng: + 2,13%
Kinas CSI 300: + 0,24%
Kinas Shangai Composite: - 0,03 %
Taiwans Taiex: + 1,12%
Sør-Koreas Kospi: + 2,30%
Singapores Strait Times Index: + 2,01 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.