Gå til sidens hovedinnhold

Årslønn: 519 millioner

Synes du at du tjener godt nok? Sjekk lønnen til denne britiske banksjefen.

En av sjefene i britiske Barclays Bank tjente over en halv milliard kroner. Og det uten å sitte på toppen.

NA24 - din næringslivsavis

Det er næringslivsmagasinet The Business som avslører fantasilønningen til den britiske bankmannen Roger Jenkins, som leder investerings- og kapitalavdelingen til banken, Barclays Capital.

Historiens best betalte
I 2005 skal den britiske finansmannen ha fått utbetalt minst 40 millioner pund, eller 519 millioner kroner med dagens kurs. Det gjør ham til historiens best betalte ansatte i noen av de 100 største selskapene i Storbritannia.

Gigantlønnen til Jenkins gjør at han tjener mer enn grunnlønnen til samtlige toppsjefer i alle FTSE 100 til sammen og 2005-lønnen hans er det dobbelte av lønnen året før, som ifølge The Telegraph var på drøye 20 millioner pund. Den samme utbetalingen skal han ha fått de to foregående årene også.

Den rause betalingen får han selv om han ikke er en del av toppledelsen. Jenkins får utbetalt en prosentandel av profitten divisjonen hans genererer. Investeringsdelen til Barclays er den mest profitable i hele systemet.

Bekymret ledelse
Kilder magasinet har snakket med hevder til og med at lønnen til Jenkins er enda større, opp mot 75 millioner pund og angivelig skal den rause lønningposen skape bekymring i Barclays-ledelsen.

Lønnen skal være minst tre ganger så stor som hele styret mottar, og nå vurderes å innføre et lønnstak.

Diskusjonen skal ha blitt utløst av avsløringen av at en liten gruppe ansatte i San Francisco-baserte Barclays Global Investors (BGI) har opparbeidet seg opsjoner til en verdi av 1,2 milliarder pund i løpet av de siste seks årene.

En av årsakene er bekymring i Barclays-ledelsen om at ansatte i BGI og Barclays Capital begynner å få for stor innflytelse i forhold til andre divisjoner.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet