NA24.no

Arve mistet seerne

Foto: Mathias Rongved
Sist oppdatert:
Seerne ville ikke finne ut hvem som er hvem på TVNorge.

Nesten halvparten av seerne valgte å ikke gjette på hvem som var hvem da program to gikk på luften torsdag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Premieren av gameshowet ble fulgt av 278.000 seere i snitt. Da program to var omme viste det seg at bare 145.000 valgte å følge det.

Seerne forsvant
Arve Juritzens spørreprogram på TVNorge lekket seere som en sil til fotball og forbrukerprogram sist torsdag. Nesten halvparten av dem som fulgte premieren valgte å følge andre tv-program den andre runden hvor det skulle gjettes på hvilke profesjoner som var stilt opp på podiet.

- Det var en del fotballtilhengere som fulgte fotballkampen på TV 2 Zebra, så akkurat da Hvem er hvem startet var konkurransen tøffere enn uken før, forklarer fungerende informasjonssjef i TVNorge, Ingerid Medhus, til NA24 Propaganda.

- Ikke krise
Medhus vil uansett ikke karakterisere seerfallet som en krise.

- Nei, det er det ikke. Premieren klarte seg veldig bra. Torsdagen etter får vi tøffere konkurranse den første halvtimen, så vi får bare håpe at det går bedre neste uke, men det er ikke en krise sånn sett. Det ville det vært dersom vi tapte seere fra del en til del to, sier Medhus.

Ifølge Medhus økte seertallet fra del en til del to med 52.000 seere. Og om konkurransen skulle bli tøff videre har kanalen likevel troen på konseptet.

- Nå må vi se hvordan det utarter seg videre. Vi synes selve programmet er bra og underholdende som passer hele familien så vi har troen på dette, sier Medhus.

- Dramatisk
- Men om det ikke er en krise er det jo likevel dramatisk.

- Jo, når du halverer fra første til andre programmet er ikke det særlig hyggelig. Det går alltid ned fra premieren til program to, det er vanlig, men ikke så kraftig. Samtidig øker seingen av programmet underveis, understreker Medhus.

- Hva om seerfallet fortsetter? Vil dere omrokere på sendeplanen?

- Det er altfor tidlig å si noe om, avslutter den fungerende informasjonssjefen.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere