Asbest-alarm på Hydro

Flere hundre arbeidere kan ha vært utsatt for asbeststøv i Hydros metallverk på Karmøy uten å vite om det.

Les NA24 på mobil

Flere hundre arbeidsfolk kan uten å være klar over det ha vært utsatt for asbeststøv i Hydros metallverk på Karmøy, melder Haugesunds avis.

NA24 - din næringslivsavis

Alle trodde at gammel asbest for lengst var sanert, uten at det er gjort. Ledelsen legger seg flat og tar selvkritikk. Nå må flere hundre arbeidere til helsesjekk.

Hovedverneombud ved Hydro på Karmøy, Einar Ellingsen krevde asbesten fjernet for ti år siden. Nå er han forskrekket.

- Dette er en forferdelig trist sak. Som hovedverneombud krevde jeg asbesten fjernet for over ti år siden. Den daværende ledelsen lovet at det skulle bli gjort, og arbeidet ble satt i gang. Jeg trodde at dette var gjennomført for lengst, og jeg er forskrekket over at det for bare en ukes tid siden ble oppdaget at asbestsaneringen aldri ble fullført, sier Ellingsen til avisen.

Han har nå fått forsikring fra den nye ledelsen om at tiltak skal iverksettes så snart man har kommet fram til den beste og riktige måten å gjøre det på.

Som et strakstiltak er de mest utsatte områdene i kjelleren på Søderberganlegget sperret av. Det skal også gjennomføres måling av lufta i hallene over for å sjekke om det er spredning av asbeststøv til selve smeltehallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.