NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
Det skal ha blitt underslått vel 9,4 millioner kroner i forlaget de siste årene.
Det skal ha blitt underslått vel 9,4 millioner kroner i forlaget de siste årene. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Aschehoug-sjef har underslått 9,4 millioner

Sist oppdatert:
Mer enn dobbelt så mye som tidligere påstått.

Granskingen av de økonomiske mislighetene i Aschehoug har avdekket at de har pågått over lengre tid og er betydelig større enn det forlagets tidligere økonomidirektør Marius Schatvet har erkjent.

Marius Schatvet skal ha underslått millioner.

I januar i år ble direktøren anmeldt for underslag. Siden da har saken vært under etterforskning. I samarbeid med politiet og revisjonsfirmaet KPMG er det avdekket en rekke urettmessige transaksjoner utover de allerede erkjente forhold. Rapporten ble overlevert politiet 12. mai.

– Den nye granskningen viser at mislighetene har pågått over lengre tid, og at underslaget har et betydelig større omfang enn det den tidligere økonomidirektøren selv erkjente. Mislighetene som er avdekket under granskningen, beløper seg til nye fem millioner kroner, sier forlagssjef Mads Nygaard i Aschehoug.

I desember erkjente direktøren misligheter på cirka 4,4 millioner kroner. Under granskningen i etterkant er det avdekket ytterligere 21 urettmessige transaksjoner i perioden 2009 til 2011. Med dette beløper underslaget seg nå til cirka 9,4 millioner kroner. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere