Aschehoug-topp må i fengsel

Marius Schatvet anker ikke dommen, men synes den er streng.

04.12.14 08:33

Aschehougs tidligere finansdirektør Marius Schatvet (51) er i Asker og Bærum tingrett dømt til tre år i fengsel. I tillegg er han dømt til å betale over fem millioner i erstatning til forlaget.

– Vi ser at påtalemyndighetene ikke har fått fullt ut medhold i sin straffepåstand, men min klient synes likevel at det er en streng dom, sier advokat Anne Christine Stoltz hos advokatfirma Andenæs, Aaløkken og Veum til Nettavisen.

– Han tar imidlertid dommen til etterretning, og vil godta den slik at han kan komme i gang med soningen og dermed fortsette arbeidet med å gjøre opp for seg, sier Stoltz.

Schatvet er dømt for å ha underslått 9,4 millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver. Han skal ha brukt pengene til privat forbruk.

BETRODD MEDARBEIDER: Marius Schatvet (51) må belage seg på flere år bak murene.

Da underslaget ble avslørt i januar, trodde forlaget først at det var snakk om fem millioner kroner. Men i avhør har økonomidirektør Schatvet innrømmet å ha underslått 9,4 millioner kroner.

Svindelen ble avslørt da han forsøkte å unndra ytterligere én million kroner like før jul i fjor. Schatvet sa opp sin stilling med øyeblikkelig virkning.

Schatvet har valgt en tilståelsesdom, og saken var oppe til behandling tirsdag.

Har har erkjent alle forhold i tiltalen, og derfor behandles saken kun med en fagdommer i stedet for hovedforhandling med meddomsrett.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.