Gå til sidens hovedinnhold

Åse løser julegavemysteriet

Ikke alle pakker når fram til jul.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=rRjmJOMWR-Ad5Bw8HwI9dfjYc3OsABCImLMkXamsYw3JvKQFVC7t2V89TfdxeGFjZWPxBbK0U6wS8X07JJwgAg_GP6JaOi2gIGxFCYYr1WMGvh-ktQc2VVjsnbuLCbAjzEPuncQB1RE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

ALNABRU (NETTAVISEN): Åse Lerfald løser julegavemysterier hvert år. Hun er ansatt i Posten som julegavedetektiv. På Postens godsterminal på Alnabru løser hun små og store mysterier.

Hun får inn flere hundre julepakker som mangler adresse til både mottaker og avsender i desember. Dårlig innpakning eller mangelfull adresse er hovedårsakene.

Høy oppklaringsprosent

– I løpet av julesesongen er det rundt 300 pakker som vi må finne mottakeren til. Vi legger ned mye arbeid i å finne rett mottaker. Derfor blir nesten alle sakene løst, sier Lerfald.

Hun forteller at om lag 80 prosent av mysteriene blir løst.

Se video av pakkemysteriene øverst i saken!

Lerfald har jobbet som julegavedetektiv i ti år. Hun bruker Postens registre, mangeårig erfaring, lokal kunnskap og internett for å løse pakkemysteriene.

En fullstendig liste over herreløse julepakker ligger på Postens nettsider, under fanen «Jul». Pakkene er detaljert beskrevet.

– Hva skjer med sakene dere ikke klarer å løse?

– Pakkene sender vi til en egen avdeling. Der blir de åpnet etter jul og ført inn i et eget register, sier hun.

– Det gjør litt vondt

Det er enorme mengder med pakker som håndteres på Postens godsterminal på Alnabru. Toppnoteringen er på nesten 205.000 pakker den 16. desember.

I løpet av samme måned har nordmenn sendt om lag 80 millioner julepakker og -brev.

– Får dere hjelp av nissen til å løse julegavemysteriene?

– Nissen har mye å gjøre, men han har mange hjelpere som vi får litt hjelp av, sier julegavedetektiven og ler.

Se bilder av pakkene nederst i saken!

– Er det noen gaver som ikke kommer fram til jul?

– Jeg er redd for at det er noen julegaver som ikke havner under treet. Det gjør litt vondt i meg når jeg står med en pakke til bestefar fra et barnebarn - uten adresse, sier hun.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Bildeserie

Bildeserie

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken