*Nettavisen* Økonomi.

Asia-børsene slo tilbake

Foto: (Reuters/Scanpix)

Etter to helsvarte dager var de asiatiske markedene tilbake i toppslag torsdag.

19.01.06 08:56

(NA24): Skuffende kvartalstall fra Yahoo og Intel, samt en politirazzia mot et av de mest populære IT-selskapene på Tokyo-børsen, sørget for at de asiatiske børsene falt kraftig tirsdag og onsdag.

I dag var salgspresset over, og investorene kunne glede seg over en bred oppgang i hele regionen.

Bedre enn fryktet i USA
Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific-indeks steg 1,8 prosent etter et fall på 2,3 prosent dagen før. Markedet i Filippinene var det eneste i regionen som ikke endte i pluss. I Japan steg Nikkei 225-indeksen 2,3 prosent til 15740,82, mens den brede Topix-indeksen klatret 2,7 prosent.

- Mye av salgspanikken er over. Folk har kjølt seg ned og innser at fundamentet i økonomien og selskapene fortsatt er solid, sier forvalter Masaki Iso i Yasuda Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg news.

De asiatiske markedsaktørene ble trolig beroliget av at New York-børsene falt mindre enn mange hadde fryktet onsdag, den første handledagen etter de nedslående meldingene fra Yahoo og Intel.

Softbank, som er Japans nest største leverandør av høyhastighet-internett, falt 25 prosent på tre dager i kjølvannet av anklagene mot nettselskapet Livedoor om brudd på aksjeloven og tukling med regnskaper. I dag tok selskapet et stort jafs av det tapte, med en oppgang på 14 prosent.

Et blaff
Fondsforvalter Jacky Choi i det Hongkong-baserte selskapet Value Partners Ltd. mener de siste dagers fall på de asiatiske børsene var overdrevet.

- Fallet viste seg å være et blaff. Kollapsen var overdrevet når man ser på fremtidsutsiktene for økonomiene i regionen, sier Choi til Bloomberg news.

Hvordan reagerer det norske markedet på oppgangen i Asia? Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag