NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Asia-børsene finner formen

Sist oppdatert:
Nytt bankrally i natt.

For tredje dag på rad stiger de asiatiske børsene, og dette er den lengste sammenhengende oppgangen på syv uker.

NA24 - din næringslivsavis

Finansaksjene sitter i førersetet etter at de australske myndighetene varslet at de kan komme til å kutte styringsrenten.Sentralbanken i Australia uttalte at den har fleksibilitet til å kutte lånekostnadene.

Morgan Stanleys sammenveide regionindeks MSCI Asia Pacific steg 2,3 prosent til 77,95 poeng. Her sto finansaksjene for 37 prosent av oppgangen. Dermed er indeksen opp 8,1 prosent i løpet av de siste tre dagene.

I tillegg har finanskonsernet Standard Chartered meldt seg på i rekken av positive resultatvarsel fra banker. Standard sier begynnelsen av 2009 har vært sterk.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Europas største bank, HSBC Holdings, steg 3,6 prosent på Hongkong-børsen tirsdag etter at Goldman Sachs var ute med en ny analyse. Meglerhuset venter at inntjeningen er i ferd med å bedres, og det har derfor hevet anbefaling fra selg til hold på aksjen.

- Inntjeningen for bankene er i ferd med å bedre seg fordi de ikke behøver å ta flere store nedskrivninger. Dessuten er myndighetene forberedt på støtte opp videre. Det burde gi noen støtte til aksjemarkedet, sier strateg Khiem Do i Baring Asset Management i Hongkong til nyhetsbyrået Bloomberg.

Dagens nøkkeltall (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 2,55 %
Japans Nikkei 225: + 3,15 %
Hongkongs Hang Seng: + 1,62%
Kinas CSI 300: + 3,60 %
Kinas Shangai Composite:+ 3,02 %
Taiwans Taiex: + 1,41 %
Sør-Koreas Kospi: + 3,41 %
Singapores Strait Times Index: -+0,05 %

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere