NA24.no

Asia-børsene klatrer videre

Sist oppdatert:
Det asiatiske markedet tok hintet fra Wall Street og steg fredag morgen.

Etter en svak ukestart har de asiatiske markedene løftet seg utover uken. Den siste handelsdagen for uken endte med oppgang.

Følg verdens aksjemarkeder her

Oppgang i oljeprisen og råvareprisene sørget for at markedene løftet seg, og bedre enn forventede tall fra den amerikanske økonomien bidro til oppgangen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oljeprisen har steget markant fra torsdagens nivåer og ligger nå på over 70 dollar fatet.

Verdens største dekkprodusent, Brigdestone, steg 6.9 prosent i Tokyo mens Nippon Electric Glass, som er verdens tredje største produsent av glass til flatskjermfjernsyn, steg 6,5 prosent etter å ha levert bedre enn ventede resultater for andre kvartal.

Morgan Stanleys Asia-indeks steg 1,2 prosent og klarer dermed en sluttnotering for uken som er en oppgang på 1,6 prosent fra forrige fredag. Nikkei-indeksen i Tokyo løftet seg 0,5 prosent mens hovedindeksen i Sydney løftet seg 1,4 prosent. På børsen i Shanghai falt imidlertid markedet med 0,3 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere